Lašiša su pesto padažu
Lašiša su pesto padažu
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
200 g lašišos file;
200 g špinatų;
4 šaukštų žaliojo pesto padažo;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių;
druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 oC. Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių. Popierių tolygiai ištepkite 1 šaukštu aliejaus.
2. Lašišos file, odele į apačią, klokite ant kepimo popieriaus skardoje.
3. Lašišos file tolygiai ištepkite pesto padažu, apšlakstykite citrinos sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 15-20 minučių.
4. Kai lašiša bus beveik iškepusi, pakepkite špinatus keptuvėje su likusiu 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.
5. Ant dar šiltų špinatų, dėkite lašišą. Patiekite.
Šioms salotoms puikiai tiks ir visa lašiša, taip pat sūdyta ar rūkyta lašišos file. Siūlome Jums šį patiekalą ragauti su naminiu pesto padažu.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
Vienos porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 3% (3 g)
Riebalai: 62% (23 g)
Baltymai: 35% (29 g)
Kcal: 350