Stroganovo jautiena
Stroganovo jautiena
Porcijų skaičius: 10 | Paruošimo laikas: 2 valandos ir 30 minučių
Jums reikės:
¼ puodelio avokado aliejaus;
50 g baltojo svogūno;
3 skiltelių česnako;
1 kg 300 g jautienos krūtininės mėsos;
2 šaukštelių džiovintų arba šviežių čiobrelių;
druskos, pipirų;
1 ½ puodelio jautienos sultinio;
2 šaukštelių obuolių sidro acto;
450 g pievagrybių (galite naudoti kitus kietuosius grybus);
¾ puodelio grietinės;
¼ puodelio majonezo;
1 ½ šaukštelio ksantano dervos (arba kito tirštiklio).
Paruošimas:
1. Supjaustykite jautieną nedidelėmis juostelėmis.
2. Į didelę keptuvę įpilkite avokado aliejų. Pakepkite supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Kepkite apie 3 minutes. Tada dėkite jautieną, berkite čiobrelius, druską ir pipirus. Kepkite, kol jautiena iškeps - maždaug 8 minutes. Dažnai maišykite.
3. Sumažinus kaitrą, į keptuvę įpilkite jautienos sultinį ir actą. Troškinkite viską 30 minučių neuždengtoje keptuvėje..
4. Įmaišykite supjaustytus grybus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 1 valandą ir 30 minučių.
5. Jautienai baigus troškintis, įmaišykite grietinę bei majonezą. Įmaišykite tirštiklį. Maišykite, kol jautiena sutirštės. Uždenkite keptuvę ir leiskite jautienai 10 minučių pastovėti.
Ši jautiena tokio sodraus ir pilno skonio, kad jokio garnyro nė nesiūlome. Riebalų kiekį padidinsite, valgydami jautieną su tarkuotu sūriu ir lydytu sviestu, arba pasirinkę riebesnę mėsą.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 1% (3,4 g)
Riebalai: 39% (25,5 g)
Baltymai: 60% (30,1 g)
Kcal: 353