Jautienos steikas su bernaise padažu
Jautienos steikas su bernaise padažu
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
2 jautienos gabalėlių kepsniams;
2 šaukštų sviesto;
druskos ir pipirų.
Garnyrui:
30 g rukolos;
30 g salotų lapų;
110 g vyšninių pomidorų.
Bernaise padažui:
2 kiaušinių trynių;
1 šaukštelio baltojo vyno acto;
¼ šaukštelio svogūnų miltelių;
1 šaukšto šviežio peletrūno;
150 g sviesto;
druskos ir pipirų.
Paruošimas:
1. Pasiruoškite padažą: atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Trynius įdėkite į nedidelį karščiui atsparų dubenį.
2. Kitame mažame dubenyje sumaišykite actą, svogūnų miltelius ir susmulkintą peletrūną.
3. Išplakite trynius šluotele ir lėtai maišydami supilkite ištirpintą sviestą.
4. Į gautą masę supilkite actą su prieskoniais ir gerai išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų. Padažą laikykite šiltai.
5. Jautieną kepkite keptuvėje arba orkaitėje.
6. Mėsą patiekite su šiltu bernaise padažu ir salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi.
Pasiruoškite steikus taip, kaip labiausiai mėgstate:
su krauju (rare) kepkite po 2 ½ minutės iš abiejų pusių
su krauju - vidutinišką (medium rare) kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių
vidutinišką (medium) kepkite po 4 minutes iš abiejų pusių
vidutinišką - gerai keptą (medium well) po 5 minutes iš abiejų pusių
gerai keptą (well done) po 6 minutes iš abiejų pusių.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 1% (3 g)
Riebalai: 81% (103 g)
Baltymai: 17% (49 g)
Kcal: 1124