Duonos bandelės
Duonos bandelės
Ingredientai 6 duonos bandelėms:
50 g balkšvojo gysločio luobelių miltų;
150 g migdolų miltų;
5g kepimo miltelių;
1 a. š. druskos;
225 ml vandens;
2 a. š. obuolių sidro acto;
3 kiaušinių baltymų;
20 g sezamo sėklų (nebūtina).
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - balkšvojo gysločio luobelių miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Vandenį užvirkite.
3. Į gautą miltų mišinį supilkite actą ir kiaušinių baltymus - gerai išmaišykite. Supilkite verdantį vandenį, tešlą minkykite apie 2 minutes.
4. Sudrėkinkite rankas vandeniu arba trupučiu alyvuogių aliejaus ir iš tešlos suformuokite 6 atskirus ritinėlius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ar riebalais išteptos kepimo skardos. Apibarstykite sezamo sėklomis.
5. Kepkite orkaitėje apie 50–60 minučių (priklauso nuo dydžio).
Skanaus!