LowCarb parmezano bulvytės iš salierų
LowCarb parmezano bulvytės iš salierų
Ingredientai 2 porcijoms:
1/2 mažo salierio (450 g);
75 g Parmezano sūrio;
50 g maltų migdolų;
2 kiaušiniai;
1 žiupsnelis kajeno pipirų;
Druska;
1 šaukštas kokoso aliejaus.
Prieskoniui:
2 šaukštai žolelių;
Druska ir pipirai.
Paruošimas:
1. Salierus nulupkite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir juostelėmis.
2. Įkaitinkite didelį puodą vandens, įberkite druskos ir virkite salierą maždaug 5 minutes.
3. Tada leiskite trumpam nudžiūti arba nusausinkite virtuviniu popieriumi.
4. Kepimui paruoškite dvi gilias lėkštes. Į pirmąją lėkštę išplakti kiaušinius. Smulkiai sutarkuokite parmezaną ir suberkite į antrą lėkštę su maltais migdolais, druska ir kajeno pipirais ir išmaišykite. Pirmiausia pamirkykite salierų bulvytes kiaušinyje, o tada apvoliokite jas.
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepkite skrudintas bulvytes iš visų pusių 3-4 minutes.
6. Pagardinkite žolelėmis, druska ir pipirais ir mėgaukitės su bulvytėmis.
Skanaus!