Vesterno omletas
Vesterno omletas
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
6 kiaušinių;
2 šaukštų riebios grietinėlės arba grietinės;
75 g čederio sūrio;
50 g sviesto;
150 g rūkyto kumpio;
½ svogūno;
½ žaliosios paprikos;
druskos, pipirų
Paruošimas:
1. Išplakite kiaušinius su grietinėle ar grietine. Įberkite pusę kiekio smulkinto čederio sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Ištirpinkite sviestą keptuvėje vidutinėje kaitroje.
3. Suberkite ir truputį pakepkite supjaustytą kumpį, svogūną ir papriką.
4. Supilkite išplaktus kiaušinius ir kepkite, kol omletas pradės tvirtėti. Po truputį mažinkite ugnį.
5. Kai omletas taps tvirtas, ant viršaus užbarstykite likusį sūrį ir omletą perlenkite.
6. Perpjaukite perpus ir patiekite.
Naudojant grietinę, omletas įgaus truputį rūgštoką skonį. Jei norite švelnesnio skonio, gaminkite su grietinėle. Po tokių pusryčių, ilgai jausitės sotūs, todėl „Vesterno omletas“ puikiai tinka rytams, kai laukia darbinga diena ir nežinia kada galėsite papietauti.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 3% (6 g)
Riebalai: 73% (56 g)
Baltymai: 23% (40 g)
Kcal: 687