Vištienos troškinys su kariu
Vištienos troškinys su kariu
Porcijų skaičius: 6 | Paruošimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
1 kg vištienos krūtinėlių;
2 šaukštų sviesto;
220 g šoninės;
250 g pievagrybių;
500 g riebios plaktos grietinėlės;
70 g švelnaus čili padažo;
1 šaukštelio kario miltelių;
druskos ir pipirų;
70 g sūdytų žemės riešutų.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Grybus supjaustykite ir apkepkite svieste su šonine, pabarstykite druska ir pipirais.
3. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
4. Sudėkite gabalėlius į riebalais pateptą kepimo indą kartu su apkeptą šoninę ir grybais.
5. Į plaktą grietinėlę sudėkite čili padažą, karį, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite.
6. Grietinėlės ir prieskonių mišinį paskirstykite ant vištienos.
7. Kepkite orkaitėje 30—35 minutes, kol gerai iškeps.
8. Ant viršaus pabarstykite saują pjaustytų žemės riešutų ir patiekite. Vištiena su kariu puikiai tiks su špinatų ir pomidorų salotomis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 5% (11 g)
Riebalai: 78% (80 g)
Baltymai: 18% (40 g)
Kcal: 915