Vištienos ketvirčiai su česnakiniu sviestu
Vištienos ketvirčiai su česnakiniu sviestu
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 57 minutės
Jums reikės:
4 vienetų vištienos ketvirčių;
4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų itališkų prieskonių;
druskos, pipirų;
600 g brokolių;
600 g vyšninių pomidorų.
Česnakiniam sviestui:
120 g sviesto;
2 česnako skiltelių;
druskos, pipirų;
saujos šviežių petražolių.
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C.
2. Vištienos ketvirčius įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į kepimo indą.
3. Į kepimo indą kartu su vištiena sudėkite pomidorus.
4. Kepkite 40—45 minutes.
5. Kol vištiena kepa, brokolius supjaustykite. Naudokite tik jų žiedynus. Apvirkite puode lengvai pasūdytame vandenyje apie 5 minutes. Nusunkite vandenį ir palikite puode, kad išliktų šilti.
6. Paruoškite česnakinį sviestą: dubenyje sumaišykite sviestą su smulkintu česnaku, druska ir pipirais, o ant viršaus užbarstykite smulkintomis petražolėmis.
7. Patiekite vištieną su brokoliais, pomidorais ir česnakiniu sviestu. Vištienos ketvirčių mėsa turi daugiau riebalų ir yra sotesnė, nei vištienos krūtinėlė. Todėl drąsiai valgykite ir jauskite sotumo jausmą dar ilgiau.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 6% (10 g)
Riebalai: 78% (60 g)
Baltymai: 16% (29 g)
Kcal: 700