Naminis majonezas
Naminis majonezas
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
1 kiaušinio trynio;
1 šaukšto garstyčių;
225 ml avokado aliejaus arba kokybiško (!);
alyvuogių aliejaus;
2 šaukštelių baltojo vyno acto arba citrinos sulčių.
Paruošimas:
1. Kambario temperatūros kiaušinio trynius ir garstyčias plakite blenderiu (arba mikseriu) lėtai pildami aliejų. Majonezas turi po truputį tirštėti. Maišykite tol, kol supilsite visą aliejų.
2. Įpilkite acto arba citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
3. Acto, citrinos sulčių, druskos ir pipirų kiekius rinkitės pagal skonį.
4. Prieš ragaudami, leiskite majonezui sutirštėti šaldytuve ir įgauti skonį.
Naminį majonezą galite laikyti šaldytuve 5-7 dienas. Jei norite kitokių skonių, majonezą galite paskaninti įvairiomis žolelėmis, česnaku, kariu, itališkais prieskoniais, paprikos milteliais ar čili prieskoniais.
Skanaus!
Receptą sukūrė: "Ketoresult.lt".
1 porcijos maistinė vertė:
Angliavandeniai: 2% (0.2 g)
Riebalai: 99% (57 g)
Baltymai: 1% (1 g)
Kcal: 511